lördag 4 augusti 2012

Emanuel på NUS :)

Att vara liten å sjuk är inte kul men Emanuel har verkligen varit positiv till allt ifrån nålar till äckliga mediciner för att bli frisk. Det finns även mycket positivt på sjukhuset och det är kul att se hur han fokuserar på och uppskattar det istället för att oja sig och beklaga sig över att han måste vara där! 

Första dagen blev han på en gång fascinerad av allt möjligt. Vilket fint eget rum vi fick, stort fin toa, egen tv och snälla sköterskor som hela tiden kom och frågade hur det var och visade oss runt och berättade allt som fanns i köket som Emanuel kunde få gå och ta av! Å att det var helt gratis allt! "Mamma vi är på världens bästa ställe" tyckte han! Å man kan inte annat än hålla med! 

Första Skype-samtalet med lillebror hemma så berättade Emanuel om maskinen med kolsyrat vatten och att vi fick hämta vatten där hur mycket vi ville, helt gratis! Stor uppskattning där! Känns så bra att en som inte mår bra ändå kan vara positiv och glad för så små saker!
Första dagen blev ju lång och jobbig och vi hade lagt oss på sängen men jag undrade om Emanuel inte ville gå och försöka fika lite Oboy iaf. Vi upptäckte då en öppen dörr där i fikarummet och den ledde ut till en jättefin "gård" för barn. Varmt å härligt och myggfritt satt vi där och njöt kl halv 10 vår första kväll :)
 
En liten mack fanns där, med bensinpump, kiosk, parkeringsplatser mm
Diverse små fordon att köra runt med på små vägar fanns det oxå :)
Efter en skön första natt var det dags nästa morgon att ta sig iväg på undersökning på ÖNH
Alla avdelningar verkar ha denna tågbana och Emanuel börjar ha lärt sig rätt bra hur dom funkar... väntan, väntan..
Här var det egentligen fotoförbud men jag bad om att få ta en bild just innan dom satte igång att lirka ner långa slangar i Emanuels näsa. Först denna tunna och sen en betydligt grövre som inte var så kul tyckte lille Manne :( Gick bra trots allt och resultatet var att dom inte fann något fel i näsa, svalg och epiglottis (locket i svalget). Så.. tillbaka till Barn 2 med rekommendationer från ÖNH om vidare utredning. Eftersom det var fredag och ingen tid fanns för den röntgen som blir nästa steg, så fick vi permis över helgen och åkte hem till mormor och morbröderna på Grubbe.
Lördag idag och vi har varit ute på lite shopping. Främst lite födelsedagspresenter till vår Elias som fyller 8 år nu på onsdag! Morbror Emil följde med och vi drog till en restaurang och käkade på eftermiddagen. Emanuel blev bjuden på en klubba där eftersom han inte kunde äta och blev jättetörstig efteråt och tyckte att vi skulle beställa in många mer Loka så att han kunde få :) Maten vi åt där var inte något han skulle kunna få i sig så vi körde sen till MAX och han beställde strips å dip, friterade lökringar och en STOR Cola :) Kunde äta lite av det och det känns jättebra. Små mängder kan han få i sig av vissa saker som går att "möla" sönder i munnen och i mycket små mängder skölja ner med dryck. Dock ej ännu såna mängder att han kan få känna sig mätt :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar