lördag 28 juli 2012

En heldag i Lycksele :)

Vaknade jättetidigt på fredagmorgon (ja, halv 7 ä r jättetidigt för mig då jag har SEMESTER!) och det var KANONväder! Äntligen!! Nu måste vi åka iväg till badet i Lycksele :) Det hann mulna på innan vi drog iväg men var helt ok väder hela dagen.

Vilket superställe att fara till då man har små/medelstora barn! Å billigt! 45 kr och gratis för barn upp till 3 år, vuxna 55 kr, för hela dagen om man så vill! Inte många aktiviteter som man får så mycket för pengarna idag! Fin miljö med små broar så att man lätt kan gå omkring bland poolerna, stora ytor med gräs där man kan slå sig ner och fika. Helt ok utbud av fika och mat och inte heller det dyrt. Å en sak till... i Lycksele finns det INTE alls lika mycket mygg och knort som i Sorsele!
 
Man vågar hålla sig på land själv även om barnen inte simmar superbra. Grunda poler och badvakter som håller koll. Dom kör en vågmaskin i en av poolerna med ca 30 min mellanrum. Då märkte jag att Elias inte klarade att hålla sig uppe om han tappade taget om det rep som hänger längs med båda sidor. Dock samlades alla badvakter med "räddningsstänger" (med en ring att ta tag i längst ut) runt poolen vid varje sån där vågkörning. Pratade med en av dom och han berättade att vissa dagar får dom "fiska upp" nåt barn nästa varje gång dom kör. Jag såg att han hade mycket koll på Elias (som var den som nog var minst där på det djupa och som även kastade sig ut och bort från repet då och då) och han sa att han hade koll på på barnets blick och han sa att Elias såg helt cool ut än fast han vissa stunder var rätt länge under vatten :) Han tog sig hela tiden tillbaka till repet själv och det var nog bra att jag inte var där nere i vattnet för jag hade nog dragit upp honom lite för många gånger i onödan, mammachicken som man är :))
Elias startklar, bara vänta in den gröna lampan först, duktigt Elias :)

Emanuel plumsar i och Elias kommer baklänges just efter :)

Hehe, dom kom ner i alla möjliga positioner

Jag tycker om att barnen alltid följs åt och tar hand om varandra i vattnet

Emanuel frös och kom upp och fikade och värmde sig lite

Elias tväråt en korv m bröd och svepte en Cola och sen hoppade han i badet igen :)

Men sluta mamma! Ja vill inte bara hålla i repet då vågmaskinen kör! :)
Emanuel gick runt och bevakade sin lillebror, här står han uppe vid rutschkanorna
Nä usch, nu äre vågmaskinsdax igen...
Elias just uppe efter en stund under vatten, men snälle Emanuel gav honom en hjälpande hand :)

Ansia badpark!


Under dagen på badet fick vi höra att Sean Banan skulle uppträda vid hotellet på eftermiddagen! Kul! Hehe, han är ju bra, tycker t o m jag och ungarna håller med :) 

Jag kände att det skulle bli spännande att se barnens, speciellt Elias, reaktion då han dyker upp på scenen. Vi har ju sett en och annan film under sommaren och då nån skådis dom tidigare sett i en film, plötsligt dyker upp i en annan film, har han varit rätt fundersam och frågat mycket. Har försökt förklara att det är deras jobb, att spela in filmer och hur dom därför kan ha helt olika karaktärer. Han har då undrat "men finns dom på riktigt?" Har märkt funderingarna kring kändisar och om dom verkligen "finns"? Mycket blir nog svårt att skilja för dom pga alla spel dom har, som i många fall liknar verklighet... vad är "på riktigt" och inte? :)  Just därför misstänkte jag att han nog inte var riktigt säker på om det var den "riktiga" Sean Banan, han från tv, som vi skulle få se :)

Elias i vit t-shirt och Emanuel i blå/röd/vit tröja, sitter förväntansfulla och väntar på Sean Banan!


Å här gled ju kingen in! :))

Gud i himmelen va ungarna skrek! Småtjejer vid kanten på scenen tog tag i honom och försökte få en kram och dom som lyckades blev helt hysteriska :)
Emanuel och Elias var klart imponerade men oxå nästan lite generade, ville nog hoppa och vifta mer än vad dom gjorde :)

                                           
Skaka rumpa! :) (Ljudet i en Iphone blir inte så bra då man står mitt framför högtalare:))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar